20 Eylül 2011 Salı

Washington DC, Hop On Hop Off:))


Washington DC ilk başta küçük bir şehir gibi gelmişti, gezdikçe gördüm ki gezecek görecek çok şey var. Gezip görebildiklerim kırmızı hatta U.S.Capitol(önündeki park muhteşemdi, oynayan çocuklar, yoga yapanlar, meclisi protesto edenler), Indian American Museum, L'Enfant Plaza, 2.Dünya Savaşı şehitleri anıtı, Kore şehitleri anıtı, Lincoln Memorial, Martin Luther King Memorial, Beyaz Saray(ön bahçeden ki bu kadar yaklaştırmalarına bile hayret ettim), bakanlıklar, tiyatrolar ve ChinaTown(buradaki Chinatown kafeler ve mağazalardan oluşan şık bir bölge), Potomac Nehri'nde tekneyle gezi, sarı hatta ise Dupont Circle, GeorgeTown Harbor ve Canal. Bir tek mavi hatta vakit yetmedi Pentagon'u göremedim. Her yerde illa göremediğim bir yer kaldı ki onlarda bir daha gelme bahanem olsun:) Dupont Circle ve GeorgeTown çok şık semtler. Bahçeli iki katlı çok zevkli evler, güzel restaurant, cafe ve mağazalar vardı. Burada da kalınabilirmiş. Nasıl olsa turla gezildiği için Washington'da çok merkezi yerde kalmaya gerek yokmuş. Tam tersine akşamları sokakta yiyip içip gezmek için bu tarafta kalınabilirmiş.
Ayrıca başkent olarak tüm bürokratik yapılara rağmen Ankara gibi sıkıcı ve kasvetli değil. Belki içinden nehir geçen şehir olduğundan bilinmez, kafeler ve şık evleriyle gayet neşeli bir şehir.
Capitol'ün üzerindeki özgürlük heykelinden yüksek şehirde hiçbirşey yok çünkü felsefe özgürlüğün ötesinde hiçbirşey olamaz!
Gördüğüm kadarıyla ananı da al git diyen olmadı! Beğen beğenme protesto serbest!
Dünyanın en geniş müze ve araştırma kuruluşu Smithsonian Müzeleri: African Art Castle, American Indian Museum
,
Lincoln Memorial
Martin Luther King Memorial
Beyaz Saray. Keskin nişancılara dikkat!
FBI müdürü meğer her öğlen Mayflower Otelde yemek yermiş:)
Teneke arabalarla çarşıya pazara gitmek Amerika'da çok popüler. Ginger ile şehir turu vardı:
Georgetown ve Dupont. Son depremde hasar gören Reagan'ın ve 9/11'de ölenlerin cenazesinin yapıldığı dünyanın 6. Amerika'nın 2.büyük katedrali National Cathedral:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder