17 Eylül 2011 Cumartesi

New York Lezzet Durakları

Yemek işi burada malum hamburger, sandviç, bol krema, kızartma, damacanayla bol buzlu kola, ice tea...vs. Eğer mis gibi kokan okalüptüs ağaçlı bir cadde değilse ki Amerika'da okalüptüs ağacı çok var, özellikle yemek saatlerinde sokaklar hep ağır kızartma yağı kokuyor:( Bu kadar sağlıksız seçeneğe tezat seyyar meyvacılar var. Buraya kadar gelmişken hiç olmazsa birkaç kez özel bir yemek yesem durumu için alternatifler:
  1. Marc Forgione - Gelmeden opentable üzerinden rezervasyon yaptırmıştım. Özellikle ambiyansına ve şefin aldığı övgülere tav oldum. Restaurantın duvarları ateş tuğlası, sadece tavandan asılı demir fenerlerin içindeki ve kenarlardaki beyaz mumlarla aydınlatılıyor. Menü şefe göre sürekli değişiyor. Tadım menüsü de var.
  2. Il Gattopardo - MOMA'nın tam karşındaki ev yapımı pastaları leziz tonet masa sandelyeli tipik ve de şık İtalyan lokantası.
  3. Cafe Un Deux Trois - Broadway'de. Fransız dekorunda New York ve Fransız mutfağı. Özellikle gerçek bitter çikolatadan yaptığı vanilyalı dondurmalı profiterolü şaheser:)
  4. Han-Bat - New York Times'in önerdiği kapısında kuyruklar olan Kore Restaurant'ı. Empire'ın arka sokağında 35.caddede. Yemekler orjinal.
  5. Cho Dang Gol - Zagat'ın "unique korean style" diye methettiği yine kapısında kuyruklar olan Han-Bat'ın yanındaki restaurant. Burada yemedim. Gördüğüm kadarıyla güveçte orijinal yemekler servis ediliyordu.
  6. Playwright Irısh Pub - Diğer ikisinin sırasında hemen az ilerilerinde. Dışarıdan bakınca oteldekiler tavsiye etmese içeri adımımı bile atmayacağım Amerika'daki en iyi hamburgeri yediğim, lezzette Marc Forgione ile yarışabilecek restaurant.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder