12 Eylül 2011 Pazartesi

SAN FRANCISCO GERÇEKTEN GÜZELMİŞSİN



SF sabahta en az akşam kadar ayaz
ve sisli. Yoğun sis sanki bulutlar yere inmiş gibi ya da sis makinasıyla şehre
buhar veriliyor gibi süratle gökyüzünde akıp gidiyor. Napa Vadisi’nden gelen
sıcak hava Alaska’dan gelen soğuk hava dalgasıyla buluştuğu için böyleymiş.
Bunlar güzel günler çünkü yaz diyorlar! San Francisco’da görülecek çok yer var
en güzeli Hop On Hop Off Bus ile gezmek. Hepsi Union Square’den kalkıyor. Biz Open
Top ile gezdik.

SF, İstanbul gibi yedi tepeli ve köprüleri olan bir şehir. İniş yokuş. Evler bitişik nizam, cumbalı ve genelde renkli. İlk durak park ve Alamo Meydanı'ndaki kız kardeşler evleri.
Bu ayazda üstü açık otobüste gitmekse tarifsiz bir durum. Herkesin merakla beklediği an Golden Gate Köprüsü’nden geçmek. Boğaza ve köprülerin manzarasına hayran olanlar için aşina bir tablo. Gözümün önüne Boğaziçi geliyor. Boğazın yerini hiçbir yer tutmasa da körfezin okyanusa bağlanışı ve üzerindeki köprüler İstanbul hissi yaratıyor. İki köprünün arasında kalan Alcatraz Adası, rüzgarın etkisiyle okyanusu kelebekler gibi doldurmuş yelkenliler ve sisler arasından Golden Gate ve ileride Bay Bridge..... o kadar güzel ki. Golden Gate 1937’de açılmış. Halen dünyanın 7.büyük köprüsü ve yaya trafiğine açık. Tabi intiharlara daL Tablo gibi görülesi manzara. Köprüden geçerken gözlüklerinizi, kameralarınızı sıkı tutun rüzgardan uçabilir dediler. O da ayrı bir deneyimdiJ
Aşağısı Sausolito. Dağın eteğindeki riviera olduğu için buraya San Francisco'nun Monte Carlo'su deniyormuş.
Oakland Bridge - Bay Brigde

Alcatraz'ın önünde yelkenliler
Sahilde Pier 39 ve Fishermens’s Wharf yan yana iki eğlenceli alan. Pier 39’dan çok keyif aldım. İskelenin üzerinde bir sürü ilginç dükkan ve Maine istakozu yeme fırsatıJ Pier 39’da soldaki ilk restaurant Fog Harbor Fish House, süper! En beğendiklerimden biri solaklar için olan mağaza diğeri de organik pazardı.
Kayısının menşeine dikkatJ


İtalyan mahallesi tipik mini ItaliaJ
ChinaTown Amerika’daki en büyük ChinaTown’lardan biriymiş. Oldukça renkliydi. Ayrıca gece yürümeye vakit olmadı. Gece çok renkli oluyormuş ve güvenliymiş. Soğuktan gözümüz yemedi.
Yeşil bina Francis Ford Coppola’ya ait, The Godfather’in kurgulandığı bina.Şimdi kafe.

Downtown depremlerden sonra şehir yeniden inşa edilirken iş, loft ve sanat merkezi olarak tasarlanmış. Yüksek yüksek plazalar, modern ve contemporary art galerileri…ile dolu.

Özetle San Francisco, oldukça büyük ve zevkli bir şehir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder